Медведев: Русия не иска да й се месят

Медведев: Русия не иска да й се месят
Русия няма да допусне намеса и манипулации, идващи от чужбина, заяви президентът на страната Дмитрий Медведев. Снимка: tundzha.info
A A+ A++ A

Русия няма да допусне намеса и манипулации, идващи от чужбина, заяви президентът на страната Дмитрий Медведев.

„Русия няма да допусне нито чуждестранна намеса, нито манипулации чрез провокатори и екстремисти“, заяви руският президент Дмитрий Медведев в годишната си реч пред Федералното събрание, предадоха руските агенции, цитирани от БГНЕС.

„Правото на хората да изразяват мнението си с всякакви законни средства е гарантирано, но опитите да се манипулират руските граждани, да бъдат мамени, да се подклаждат социални конфликти са неприемливи. Ние няма да позволим на провокаторите и екстремистите да въвлекат обществото в своите авантюри. Ние също така няма да допуснем външна намеса във вътрешните ни работи", подчерта Медведев.

В същото време той заяви, че гражданите започват активно да изразяват своята позиция и да предявяват искания към властите, в което той вижда признаци за израстване на демокрацията в Русия.

„По мое мнение това е добра тенденция, която ще е от полза за нашата страна. Русия се нуждае от демокрация, а не от хаос. Нужна е вяра в бъдещето и справедливост“, посочи президентът.

По-нататък в речта си Медведев заяви, че властите ще продължат мащабната си борба с корупцията.

„В резултат на тази работа само през първите 6 месеца на тази година над 3000 чиновници са привлечени към съдебна отговорност“, уточни държавният глава, който при встъпването си в длъжност обяви борбата с корупцията за свой приоритет.

Според него контролът върху разходите на държавните служители трябва да стане част от борбата с корупцията. Медведев предложи също да се внесат промени в избирателното законодателство.

„Предлагам да се промени редът за сформиране на Централната избирателна комисия и на регионалните избирателни комисии. Представителството на политическите партии в тях трябва да бъде разширено, партиите трябва да получат право да отзовават предсрочно своите представители в комисиите, ако е необходимо, и аз в близко време ще внеса в Държавната Дума съответните проекти в този смисъл“, продължи той.

„Имаме най-високите заплати, социални помощи и реални доходи на населението от съветските времена насам“, подчерта Медведев.

Той призна, че засега в страната все още има много бедни хора, но през последната година броят им се е приближил до минималното ниво за последните 20 години.

Същевременно руският президент посочи, че световната икономическа криза може да продължи още много години, предупреждавайки за настъпването на „трудни времена“.

„Нашата страна премина с чест през изпитанието на кризата. Сегашният (управляващ) екип съумя да преодолее изпитанието“, подчерта той.

#реч #президент #Русия #Медведев #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници