Samsung и Visa ще популяризират разплащанията чрез NFC

Samsung и Visa ще популяризират разплащанията чрез NFC
A A+ A++ A

Анализаторите предричат бляскаво бъдеще на NFC разплащанията, но трябва да отбележим, че вече твърде дълго време го предричат, а потребителите все още не са започнали да се доверяват масово на новите технологии. Поредният опит да бъдат популяризирани разплащанията чрез NFC е на Samsung и Visa, които заедно ще се опитат да разширят пазара. Сътрудничеството между двете компании ще позволи на всеки бизнес, който желае да използва мобилни разплащания, да използва и Visa Mobile Provisioning Service.

Samsung пък от своя страна планира да включи приложението за разплащания на Visa payWave в софтуера на всички бъдещи попълнения към портфолиото си. Корейската компания планира да осигури на банките възможност да качват лични данни на устройствата, като сигурността на връзката ще бъде гарантирана със специален чип, поставен в устройствата, който използва Visa Mobile Provisioning System и Key Management System технологията на Samsung.

Според прогнози на анализаторите, през 2017 г. на пазара ще има 1,95 милиарда устройства с NFC възможности и изглежда, че Samsung иска да са вече там, когато интересът на потребителите се увеличи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници