С Galaxy Note 8.0 Samsung се цели в iPad mini

С Galaxy Note 8.0 Samsung се цели в iPad mini
A A+ A++ A

Пазарът на таблети с по-малък диагонал на екрана започна да се разраства и в него има сериозен потенциал за развитие, както показа и включването на Apple с iPad mini. Това е сегмент, който и Samsung не иска да подмине и ще се включи в него с модела Galaxy Note 8.0. На пръв поглед шансовете за доминиране и в тази категория са големи. Таблетът е с познатия дизайн, но добавя хардуерни възможности, които предложението на Apple няма.

На първо място, има дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела и пикселна гъстота 189 ppi, а освен това залага и на бърз четириядрен процесор Exynos 4412 с честота 1.6GHz. Оперативната памет в 2GB, затова не е изненадваща и производителността на устройството, което без проблем се справи с всички задачи, с които го предизвикахме. Хардуерната мощ се усеща и при едновременната работа с две приложения или пък при възпроизвеждането на видео в отделен прозорец - все функции, които вече видяхме и в други продукти на компанията.

Разбира се, централно място е отделено на писалката S Pen, която осигурява допълнителни възможности за работа. Тя със сигурност ще бъде оценена подобаващо от потребителите с креативни занимания, но тя е удобно допълнение и за останалите - ако вече сте пробвали Galaxy Note II, сигурно сте наясно какво може да прави и как улеснява употребата на интерфейса. Другата хардуерна екстра в таблета е добавеният инфрачервен порт, който осигурява възможност за управление на разнообразна домашна техника.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници