Демонстрация на новата версия на Opera Mobile за Android

Демонстрация на новата версия на Opera Mobile за Android
A A+ A++ A

В средата на февруари Opera Software обяви, че ще премине към използването на WebKit в мобилните и компютърните си браузъри и обеща да демонстрира бета версия на новото си приложение за Android по време на мобилния конгрес. Веднага успяхме да си уговорим среща, за да го изпробваме и, което видяхме определено ни хареса. Става дума за ново издание на Opera Mobile, което е с обновен интерфейс, работещ много бързо и следващ насоките на Google за създаването на софтуер за платформата.

Приложението вече осигурява възможност за организиране на отметките в секцията Speed Dial в отделни папки, което е полезно ако имате голям списък от предпочитани файлове и включва нов инструмент за откриване на ново съдържание, който донякъде прилича на Flipboard, но без опция за показване на пълното съдържание на статиите. Принципа на работа е подобен - избирате страна, от която искате да получите съдържание и след това темите, които ви интересуват.

В приложението е вградена и технологията, позната от Opera Mini, която компресира входящия трафик и помага за намаляване на мобилния трафик и съответно за ускоряване на скоростта на зареждане на страниците, което е полезно например в зони със слабо мобилно покритие или в чужбина за избягване на нежелани разходи. Промените в Opera Mobile са все големи (напълно нови HTML интерпретатор и интерфейс), така че работата по завършването му съвсем не е малко. Все пак финалната версия очакваме през първата половина на тази година като освен за Android ще има и вариант за iOS.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници