С венци и свещи почетоха паметта на Пламен

С венци и свещи почетоха паметта на Пламен
Над хиляда варненци се събраха пред общината в морската столица, на местото където 36-годишният Пламен Горанов се самозапали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над хиляда варненци се събраха пред общината в морската столица, на местото където 36-годишният Пламен Горанов се самозапали в знак на протест, предаде БГНЕС.

С десетки запалени свещи близки и приятели на Пламен изписаха името му пред главния вход на общината.

Шествието в памет на младия мъж, който почина снощи в болница, е мълчаливо, всички поднасят цветя и са със запалени свещи в ръце.

Триножник, върху който е закачена снимката на Пламен, е поставен на мястото, където той се самозапали, а под триножника купът от цветя и запалени свещи става все по-голям. По стълбите на общината приятелите му подредиха негови снимки.

"Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 година" – са думите, изписани на плаката, който Пламен Горанов държал при самозапалването си на това място.

За тази вечер варненци бяха организирали и молитва в катедралата "Св. Успение Богородично", но в последствие сами се отказаха и решиха днешният помен за Пламен да бъде само пред общината.

В София също ще има протест в памет на Пламен, мястото е Орлов мост. Призивът е всеки българин да отдаде минута мълчание в негова памет, да запали свещ на прозореца на дома си.

Приятелите на Пламен се надяват неговата саможертва да не остане само като хроника на протестите.

#Пламен Горанов #София #Варна #протест #самозапалване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници