NPD: продажбите на iPad mini ще надминат тези на оригиналния iPad

NPD: продажбите на iPad mini ще надминат тези на оригиналния iPad
A A+ A++ A

Apple едва ли са се съмнявали в успеха на iPad mini, но според анализаторите от NPD американската компания може да не е очаквала чак такъв интерес от страна на потребителите. Дистрибуторите също своевременно са реорганизирали доставките си и в крайна сметка някои от поръчките включват по-големи количества от iPad mini, отколкото от по-големия таблет на Apple. По-малкият модел несъмнено печели както с по-ниската си цена, така и с това, че е по-лек и удобен за носене, макар и да е с по-скромни технически показатели.

Според източници на NPD доставките на Apple за 9,7" дисплеи са намалели след края на 2012 г., докато този за 7-инчови са се увеличили. Доставките за големите дисплеи са намалели драстично от 7,4 милиона броя на 1,3 милиона, докато тези за 7-инчовите панели са се увеличили от 12 на 14 милиона. Според анализаторите прогнозите на Apple са за 55 милиона продажби от iPad mini и "едва" 33 милиона от iPad. За сравнение, през последните три месеца на 2012 г. компанията е продала общо 23 милиона таблета.

От NPD смятат, че продажбите на таблетите на Apple е напълно възможно да достигнат 88 милиона през фискалната 2013 г., което ще е увеличение с 50% спрямо 2012 г., когато тази цифра е била 60 милиона. От общите продажби се очаква 60% да се дължат на iPad mini. От DisplaySearch, които са подразделение на NPD, прогнозират, че през 2013 г. продажбите на дисплеи за таблети ще са 254 милиона броя, което е доста повече от 160-те милиона година по-рано. От тази бройка от агенцията очакват 60% да са с размери между 5" и 8,9".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници