Samsung Galaxy S IV ще превърта страници само с поглед

Samsung Galaxy S IV ще превърта страници само с поглед
A A+ A++ A

Спомняте ли си за функцията Smart Stay, която дебютира в Samsung Galaxy S III? Тя използва предната камера на телефона, за да разбере дали гледате към него и оставя екрана включен докато сте насочили поглед към него. Когато тествахме телефона функцията успя да ни впечатли с удобството, което носеше и по всичко личи, че корейската компания е решила да я усъвършенства.

Това подсказва информация на New York Times, според която Galaxy S IV ще позволи превъртането на съдържанието върху екрана само с поглед. Така няма да се налага да докосвате изобщо екрана, за да преминете към следващата страница в книгата, която четете или пък да превъртите страницата в браузъра - това ще става автоматично щом погледът ви достигне края на екрана.

Технологията изглежда като логична стъпка за корейската компания и продължение на тенденцията за фокус върху софтуерните възможности и иновации, която стартира с Galaxy S III. Това е заявил и източникът на информацията, който е допълнил, че хардуера няма толкова голямо значение колкото софтуера. Samsung вече има запазени права за думите Eye Scroll, а освен това и за Eye Pause.

http://bits.blogs.nytimes.com/2013/03/04/samsungs-new-smartphone-will-track-eyes-to-scroll-pages/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници