Внасяме служебен премиер от чужбина

Внасяме служебен премиер от чужбина
На таен обяд през уикенда държавният глава и най-доверените му хора са направили окончателния избор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много вероятно е президентът Росен Плевнелиев да внесе служебен премиер от чужбина, съобщава „Стандарт нюз“.

На таен обяд през уикенда държавният глава и най-доверените му хора са направили окончателния избор след совалката от срещи и преговори.

Новият стопанин на „Дондуков“ 1 ще е мъж, икономист без политическа принадлежност. Той работи от няколко години в чужбина и е добре познат и приет от Брюксел. В момента заема държавен пост в европейска държава и е прехвърлил Христовата възраст.

Експерти веднага предположиха, че става въпрос за Ради Найденов, който в момента е на мисия в Берлин. Той е добре приет от хората на канцлера Ангела Меркел и е известен като професионалист в дипломатическите среди.

Ради Найденов е завършил „Международни отношения“ в УНСС.

Другото име, което се завъртя, е на посланика ни в Румъния Александър Филипов, който работи във Външно от 2002 г. Преди това той е работил в Селскостопанска академия - София, където оглавявал отдел „Международни връзки и протокол“. Бил е и в частния бизнес, като е въртял външна търговия.

На срещата в събота държавният глава Росен Плевнелиев е получил отказ от омбудсмана Константин Пенчев да поеме юздите на държавата. Причината била опасенията на юриста, че е възможен италиански сценарий с няколко предсрочни вота, което би го превърнало в премиер за неопределен период от време. На срещата през уикенда, на която са присъствали юристи и експерти от бизнеса, са били обсъдени и други имена за премиер.

#служебен премиер #Росен Плевнелиев #Ради Найденов #Германия #Ангела Меркел #Берлин #Румъния #Александър Филипов #Константин Пенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници