Две версии за отвличането на Лара Банева

Две версии за отвличането на Лара Банева
10-годишната дъщеря на сочения за „кокаинов крал“ Евелин Банев–Брендо беше отвлечена на 5 март в столичния квартал „Бояна“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Две са основните версии, по които МВР работи за разкриване на отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо, заяви вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Според Цветанов службите са пестеливи в коментарите и няма какво да се каже публично.

„Колегите работят денонощно. В първия момент, когато може да се даде информация, тя ще бъде изнесена“, каза Цветанов пред БНТ, като обясни, че стилът при това отвличане е доста по-различен от групата на „Наглите“.

Похитителите на Лара Барева са добре организирана и професионално действаща група, смята Пламен Василев, експерт по сигурността.

В интервю за Би Ти Ви експертът коментира, че доказателство за това е, че нападателите не са убили охранителя, който е бил с Лара в момента на отвличането. Също така за похищението е подбран един от най-подходящите моменти – рано сутрин, когато човек отива на работа или училище, предаде OffNews.bg.

„Изчакването и мълчанието е средство за психологически натиск“, обясни Василев.

Василев заяви, че мозъкът на „Наглите“ е на свобода. Обикновено в подобна структура именно мозъкът на групата води преговорите, докато останалите похитители имат строго определени задачи.

#Евелин Банев-Брендо #Лара #Цветан Цветанов #МВР #Пламен Василев #Лара Банева #Пламен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници