Политическите олигарси на прехода убиха Илия Павлов, твърди експерт

Политическите олигарси на прехода убиха Илия Павлов, твърди експерт
Димитър Недков Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Убийството на Илия Павлов не е криминално, а политическо и е поръчано от държавата, заяви  писателят Димитър Недков пред ТВ7.

Десет години след убийството на Павлов виновни за публичния разстрел няма. Миналата седмица се заговори, че групата на „Килърите“ стои зад показния разстрел, коментира „24 часа“.

„Дори „Килърите“ да са физическите извършители, това не е важно, защото те са професионални убийци, които само са били наети. По-важното е кой е реалният поръчител на убийството“, уточнява  Недков, който е автор на художествени и документални творби.

„Президентът на „Мултигруп“ Илия Павлов не е разстрелян заради пари, а е станал жертва на политическите олигарси на прехода“, категоричен бе писателят.

Според него доказателство за тезата му е фактът, че нито едно правителство досега не е разкрило престъплението, защото никой от политиците няма интерес да се разбере истината.

Бившият началник на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов не се съгласи с версията на Димитър Недков. Според Иванов до фаталния край се е стигнало след натрупването на твърде много неблагоприятни фактори.

„Отделни лица от силовата групировка СИК също имаха интерес Илия Павлов да изчезне“, коментира Иванов.

На 7 март 2003 г.  босът на „Мултигруп“ Илия Павлов е прострелян с един-единствен куршум в гърдите пред входа на офиса си на столичния булевард „Г. М. Димитров“.

Неизвестният и до ден-днешен снайперист е изпълнил „мократа поръчка“ изключително професионално. Застава на 47 метра от ярко осветения вход на корпорацията, прикрива се в сянката на ниска порутена сграда, подпира пушката си на специална скоба и изчаква жертвата да му падне на мушката. Според балистичните експертизи килърът е стрелял с карабина „Щайер“ с оптичен мерник и инфрачервен сензор.

Илия Павлов бе в класацията на полското списание „Впрост“ на най-богатите хора с 1,3 млрд долара. След него бе дори шефът на империята „ЛУКойл“ Вагит Алекперов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници