Протестиращи замерят парламента с памперси и тоалетна хартия

Протестиращи замерят парламента с памперси и тоалетна хартия
Протестиращите носят и метли, лопати, тоалетна хартия, памперси и мокри кърпички за депутатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С викове „Боклуци, излезте!“ протестиращите хвърляха памперси и тоалетна хартия по сградата на парламента.

След това те докараха един трабант кабриолет, за който обясниха, че това е новият служебен автомобил на депутатите, съобщи БГНЕС.

Те обаче не им отпускат пари за бензин и им предлагат да го бутат. Протестиращите събраха и жълти стотинки в помощ на народните представители.

Те отново декларираха, че на нито една от политическите партии няма да позволят да яхне тяхното недоволство.

Протестиращите символично разсипаха лопата с памперси и тоалетна хартия и листове, на които бяха изписани абревиатурите на основните политически субекти в 41-вото Народно събрание, след което започнаха да стъпват върху тях и да настояват всички партии да се махат с викове „Предатели!“, „Мафия!“, „Боклуци!“.

Протестиращите носят и метли, лопати, тоалетна хартия, памперси и мокри кърпички за депутатите.

С метлите те смятат символично да „изметат“ сегашното Народно събрание, а памперсите и останалите тоалетни принадлежности са донесли на народните представители, защото според тях, те са се изпуснали в гащите.

Протестиращите настояват за незабавни промени в Изборния кодекс, прекратяване дейността на монополите и спиране на процедурите по приватизационните сделки.

Има и плакати като „Цацаров, внимавай! За аферата „Мишо Бирата“ – Бойко – Буда в затвора“. Развява се и българското знаме, те обещават да бъдат единни в протеста до края. В събота протестиращите организират общо събрание, на което за пореден път ще обсъдят своите искания и действията, които ще предприемат по-нататък.

#протест #София #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници