Прокуратурата няма да разследва Борисов за твърдението му, че Доган го е „поръчал“

Прокуратурата няма да разследва Борисов за твърдението му, че Доган го е „поръчал“
Софийската градска прокуратура се отказа да образува досъдебно производство срещу бившия премиер, тъй като е установено, че документът, на който Борисов се позовава, не представлява класифицирана информация, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.
A A+ A++ A

На 21 февруари Бойко Борисов не е изнесъл класифицирана информация, като е обявил от трибуната на Народното събрание, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган го е „поръчал“, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Софийската градска прокуратура се отказа да образува досъдебно производство срещу бившия премиер, тъй като е установено, че документът, на който Борисов се позовава, не представлява класифицирана информация, обяви Цацаров, цитиран от Би Ти Ви.

Оказва се, че с чуждата държава, от която нашето разузнаване го е получила, нямаме споразумение за събиране и предаване на информация, от което пък следвало, че тя не е класифицирана.

Прокуратурата възложи на ДАНС да извърши проверка по въпроса дали Борисов е изнесъл класифицирана информация, тъй като се позова на доклад от чужда служба, постъпил в НРС.

Тогава Борисов уточни, че се е запознал с данните, че срещу него е бил готвен атентат с поръчител Ахмед Доган 15 дни по-рано от шефа на разузнаването.

Директорът на НРС Драгомир Димитров по-късно обаче заяви, че от 26 януари 2012 г. до този момент при него не са постъпвали такива сигнали.

„В миналото може и да има. Ще проверя“, каза още Димитров.

Веднага след изявлението на Борисов от ДПС настояха за проверка на твърденията му и ги обявиха за абсолютно несъстоятелни.

„Дано не се окаже, че премиерът представя като завършен факт нечии предположения и то – непроверени“, коментира тогава председателят на ДПС Лютви Местан.

#Бойко Борисов #Сотир Цацаров #Ахмед Доган #ДАНС #Драгомир Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници