Първо ревю на Samsung Galaxy S IV

Първо ревю на Samsung Galaxy S IV
A A+ A++ A

Броени часове преди очакваната официална премиера на Samsung Galaxy S IV китайски сайт успя да публикува подробно ревю на един от най-чаканите смартфони тази година. Става дума за същото устройство (GT-I9502), което вече видяхме във видео и снимки, и което според информацията е прототип на версия с 2 SIM карти за китайския оператор China Unicom. От сайта обаче споделят, че финалната версия на смартфона ще изглежда по същия начин - дали това е така ще разберем съвсем скоро.

Вече стана дума за техническите характеристики и в това отношение няма изненада - устройството разчита на процесор Exynos 5 Octa с максимална честота 1.8GHz, който комбинира четири ядра Cotrex-A15 и четири Cortex-A7 (с честота 1.2GHz) по архитектурата big.LITTLE. Това позволява да се предложи висока производителност, когато такава е нужна, а в останалото време да се осигури необходимата енергийна ефективност. Графичната система е представена от ускорител PowerVR SGX 544MP3 с работна честота 533Mhz. На разположение са 2GB RAM и 16GB вградена памет, но има и слот за допълнителна. Камерите са две с резолюция 2МР и 13МР, като втората, според сайта, използва сензор Sony Exmor RS, с който е снабден и Sony Xperia Z.

Посочва се, че корпуса на телефона е изработен изцяло от пластмаса, а страничните повърхности имитират метал, но и те са пластмасови и са податливи на надраскване. Все пак се посочва, че става дума за качествени материали, които се усещат по-премиум. Прави впечатление, че формата на устройството е по-ъгловата от тази на Galaxy S III, а рамката около 4,99" Super AMOLED HD дисплей с full HD резолюция е значително намалена. Екрана отново е с pentile подредба, но както стана дума и по-рано компанията е ползвала новата технология Green PHOLED, добавяща допълнителен зелен субпиксел за намалена консумация на енергия в сравнение със Super AMOLED.

Посочват се промените в интерфейса TouchWiz, подобренията в интелигентните функции, ползващи предната камера за проследяване на погледа, за които вече стана дума като автоматично превъртане на съдържанието на екрана, спирането на гледано видео при отместване на погледа и Air View за управление без докосване на екрана и т.н. Сайта хвали представянето на камерата и осигурява сравнителни кадри с iPhone 5 и Xperia Z.

Повече информация и снимки на телефона и интерфейса може да намерите тук:
http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fmobile.it168.com%2Fa2013%2F0313%2F1461%2F000001461394_all.shtml

В 1 часа ще започне и живото предаване на събитието на Samsung в Ню Йорк, което ще ни осигури всички официални детайли за смартфона. Mobile Bulgaria има представител на него, от който очакваме снимки, видео и допълнителни впечатления, но ако сте будни по това време ще може да гледате видео потока на адрес http://www.youtube.com/samsungmobile .

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници