Британска петиция срещу българите

Британска петиция срещу българите
Президентът Росен Плевнелиев е на двудневна среща на върха на Европейския съвет в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британци настояват премиера Дейвид Камерън да спре задаващото се нахлуване на български и румънски работници във Великобритания, съобщава в."Дейли стар".

Изданието посочва, че електронната петиция с искане източноевропейците да бъдат спрени събира по 1000 подписа на час.

От британското посолство в София коментираха, че поданиците на кралицата са свободни да изразяват мнението си по всички политически и социални въпроси, съобщава "Монитор".

Дипломатите смятат, че е нормално британските граждани да се безпокоят от миграцията. Важното е парламентът да реши дали да има дебат по темата.

Този дебат ще даде възможност на хората да изразят притесненията си, но нямало да обвърже правителството с определени действия, коментираха британските депутати в София.

Отлагането на падането на ограниченията за работа на Острова в началото на 2014 г. би наложило преразглеждане на отношенията на страната с ЕС, както и промяна в Лисабонския договор.

В същото време президентът Росен Плевнелиев проведе разговор по темата с френския си колега Франсоа Оланд и с британския премиер Дейвид Камерън по време на Европейския съвет в Брюксел.

Плевнелиев им е заявил, че  не редно България да бъде сочена за проблем, защото така тя се превръща в удобен виновник. По думите му това е политизиране, което е излишно и неконструктивно.

"Българите допринасят със своя интелект, честен труд и със социалните си вноски в държавите, в които се намират, а студентите ни в Лондон внасят огромни такси, от които английската държава печели", заяви президентът Росен Плевнелиев.

#Великобритания #България #Румъния #Острова #българи #румънци #Дейвид Камерън #Росен Плевнелиев #Франсоа Оланд #Брюксел #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници