Бащата на Райков: Синът ми сам се е изградил, не съм му помагал

Бащата на Райков: Синът ми сам се е изградил, не съм му помагал
Райко Николов (87) е дългогодишен дипломат от кариерата. Снимка: "Труд"
A A+ A++ A

Никакви уроци не съм преподавал на сина ми. Той сам се е изградил. Всеки има своя път на развитие., заяви бащата на служебния премиер Марин Райков - Райко Николов.

"Марин имаше голям интерес към историята на България. У него е силно развито патриотичното чувство. Това е резултат и на средата, в която е израснал - нашата фамилия сме такива. Когато той постъпи в МВнР, започна да се занимава с друга проблематика. Като студент избра балканистиката. Това бе негово собствено решение, защото преценяваше, че ролята, която може да играе България, е преди всичко в регионален мащаб. Това обяснява отчасти неговото привличане преди време като зам.- министър на външните работи, обясни бившият дипломат в интервю за "24 часа".

Николов каза също, че като дипломат в периода на студената война е поддържал контакт с държавни и политически лица по цял свят, включително и от другия лагер, и е приел това разбиране - да има толерантност в диалог с другите.

"Аз и майката на Марин, като родители, му желаем успех и здраве. Не може да има непремерени очаквания какво ще направи един служебен кабинет в един кратък период от време. Много е лесно да се критикува. От 10 ноември насам колко правителства е имало - знаем какво са постигнали", категоричен е Николов.

Райко Николов (87) е дългогодишен дипломат от кариерата. Първото му задгранично назначение е през 1951 г. в Париж, последното - през 1985 г. - в Рим.

#Марин Райков #Райко Николов #служебен премиер #правителство #Франция #МВнР #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници