HTC One се бави заради липса на компоненти

HTC One се бави заради липса на компоненти
A A+ A++ A

Според The Wall Street Journal HTC отлагат пускането на новия си флагмански смартфон HTC One заради трудностите при доставката на някои от необходимите компоненти. Информацията потвърждава и по-ранните слухове по темата и подкрепя изявлението на компанията. Забавянето вече е потвърдено от големи телекоми като Vodafone и вериги като BestBuy. Първоначалният план беше One да се появи в САЩ през третата седмица на март, но това очевидно няма да се случи, а за момента не е известна и нова дата за пазарната премиера на телефона. Вече писахме, че според компанията масовите продажби ще започнат през април, но още в края на март ще стартира изпълняването на предварителните поръчки за телефона в определени пазари.

Според представители на HTC причината за отлагането е в закъснели доставки на компоненти за камерата и на метални корпуси. Маркетинговият директор на HTC Бенджамин Хо обяви, че компанията възнамерява да започне първи доставки към края на месеца, а по-масовото навлизане на устройството ще е през април. Според друг представител на компанията основната причина за проблемите е актуалният статус на HTC при доставчиците на компоненти. След резкия спад на поръчките през миналата година и сериозното разминаване между предварителните прогнози и реалните продажби много доставчици са свалили статуса на компанията от "първокласна" на "обикновен клиент" и вече не произвеждат приоритетно за нуждите на тайванците.

Закъснението на One би могло да донесе допълнителни затруднения за HTC, защото смартфонът ще се сблъска на пазара със своя най-голям конкурент Samsung Galaxy S4. Първоначално тайванците залагаха на това, че ще имат поне 1-2 месеца пазарна преднина, докато сега това предимство ще се стопи. Според запознати залогът за успеха на One е изключително голям и евентуален провал дори може да коства работното място на президента на HTC Питър Чоу, който в среща в края на миналата година е обещал на висшите мениджъри, че ще се оттегли от мястото си, ако новият смартфон на успее да подобри положението на компанията.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323415304578369403991284398.html?mod=WSJ_Tech_LEFTTopNews

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници