Слух: Новите бюджетни телефони на Nokia ще са вдъхновени от N9

Слух: Новите бюджетни телефони на Nokia ще са вдъхновени от N9
A A+ A++ A

По време на мобилния конгрес в интернет се появиха снимки на неизвестни устройства на Nokia заедно с уточнението, че показват бъдещите бюджетни модели от серията Asha. Нова информация от източник на сайта MyNokiaBlog определя един от новите телефони като умалена версия на Nokia N9. Той споделя, че устройството има три основни екрана (меню, нотификации и приложения), между които се преминава с жест като този в N9. Телефонът има един хардуерен бутон върху лицевата част, разполага с дисплей с резолюция 240 х 320 пиксела и има интерфейс, който до голяма степен напомня на този в Nokia N9.

На разположение е дори същият начин за отключване с двойно потупване на екрана. Сред характеристиките са работа с 2 SIM карти, 3G възможности и WiFi. Посочва се, че телефонът работи много плавно и с атрактивни анимации и преходи, подобни на тези в смартфоните Lumia. За жалост обаче все още не поддържа многозадачна работа - ограничение, което присъстваше и при другите телефони на Nokia с платформата Series 40.

Не е изключено новите устройства да използват операционната система, която досега е позната с кодовото име Meltemi, макар че преди време се появи информация, че работата по нея е спряна. Според слуховете тя е базирана на MeeGo-Harmattan, като заема различни интерфейсни решения от нея, но е била предназначена за устройства от по-нисък клас с разширени функции, подобни на тези в смартфон, и познатия набор от основни приложения на Nokia като Maps, Music и браузър Xpress.

http://mynokiablog.com/2013/03/02/a-closer-look-at-the-new-asha-design-language-leak/
http://mynokiablog.com/2013/03/04/nokia-meltemi-homegrown-platforms-features-detailed/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници