Продължават нарушенията при обществените поръчки

Продължават нарушенията при обществените поръчки
Сред негативните примери вероятно ще попадне придобилата популярност през последните дни открита процедура за възлагане на обществена поръчка за Национален парк „Пирин“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Центърът за наблюдение на обществените поръчки на Института за правни анализи и изследвания събира информация за нарушения при усвояване на европейски средства, които ще бъдат изпратени на Европейската комисия до края на месец май, съобщиха от центъра.

Констатациите на експертите показват липса на промяна в степента на коректност, прозрачност и публичност при разходването на национални и европейски средства чрез обществени поръчки. Харченето на държавни пари непрекъснато избягва фокуса на ефективния обществен контрол. Нещо повече, наблюдава се разрастване на регистрираната преди години тенденция коректността и прозрачността при обществените поръчки да се влошават все повече и повече.

Сред негативните примери вероятно ще попадне придобилата популярност през последните дни открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Разработване на план за управление на Национален парк „Пирин“ за периода 2014-2023“.

#Европейската комисия #Национален парк "Пирин"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"