МВР: Разработка "Будали" няма

МВР: Разработка "Будали" няма
Георгиев коментира, че разработката "Будали" не съществува, но има отделни хора от гилдията, които "далеч не са светци". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обясни, че няма журналисти в България, обект на подслушване или разследване заради професионалните им ангажименти, предаде БГНЕС.

Той  коментира, че разработката "Будали" не съществува, но има отделни хора от гилдията, които "далеч не са светци".

"Не са разследвани журналистически разследвания. Не ми е известна разработка "Будали". Никой в България не е проследяван и подслушван за това, че е журналист. Специални разузнавателни средства се използват само тогава, когато има сведения за престъпления срещу националната сигурност или тежки криминални престъпления, наказуеми с лишаване от свобода за срок над 5 години. Ако някой от журналистите попада в тази категория хора, е друга тема. Има представители от гилдията, които далеч не са светци", посочи Георгиев.

Според него най-малкото покойният Боби Цанков е имал основанието да претендира, че е журналист, както и операторът, атакувал централните офиси на EVN в Пловдив по време на протестите срещу енергийните монополи.

"Някой казва, че в България се подслушват журналисти, не е така. Което обаче не прави журналистите изключение от останалата категория хора. Аз не зная някой да има имунитет за това, че е журналист", многозначително уточни главният секретар на МВР.

Той отказа да отговори дали разследването за отвлечената дъщеря на Евелин Банев - Брендо е довело да надеждна следа, както и да коментира версиите по досъдебното производство за покушението срещу Златко Баретата.

#журналисти #Златко Баретата #Евелин Банев - Брендо #Боби Цанков #Калин Георгиев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"