Michelin представи нов модел гуми за камиони

Michelin представи нов модел гуми за камиони
X Line Energy на Michelin предлага до 515 литра икономия на гориво при среден пробег от 130 хил. км на година за товарни машини в Европа и повече от един тон намаление на СО2 емисиите.
A A+ A++ A

Френската компания Michelin представи новата си моделна линия гуми X Line Energy за тежкотоварни автомобили.

Производителят отново демонстрира лидерството си на пазара на гуми за превозни средства с представянето на нова гама, която значително намалява разхода на гориво спрямо предишния модел на компанията Energy Saver Green.

Продуктът на Michelin, X Line Energy, е модел гуми за тежкотоварни превозни средства, извършващи дълги пътувания по магистрала с равномерна, висока скорост.

В тези пътувания е и силата на новия модел гуми, предлагащ сериозно намаление на разходите за гориво в следствие на силно намаленото съпротивление при търкаляне.

Качествата на новия модел на Michelin идват като отговор на икомическата криза в Европа, обхванала и компаниите превозвачи.

Според данни на Европейската комисия, разходите на транспортните компании за гориво са се увеличили от 28% на 40% за периода 2008 г. - 2012 г. в следствие на кризата.

Разходите на компаниите в Европа за гуми са около 3%.

На фона на този спад, X Line Energy на Michelin предлага до 515 литра икономия на гориво при среден пробег от 130 хил. км на година за товарни машини в Европа и повече от един тон намаление на СО2 емисиите, като разходите за гориво могат да бъдат намалени с почти 700 евро за годишен пробег на един камион.

Икономиите на гориво достигат почти 1л./100км. спрямо предходния модел на компанията, Energy Saver Green.

От Michelin казват, че технолигията за намаляване на разхода не е за сметка на сцеплението.

X Line Energy предлага 7% по-голямо контактно петно от предишния подобен модел на компанията, което гарантира добро сцепление при всякакви пътни условия.

Компанията твърди, че всичко това не съкратява издръжливостта на гумите.

X Line Energy разполага със специалната технолигия на Michelin „допълнителен живот", която позволява гумата да бъде пренарязвана и регенерирана и по този начин запазва качеството и сцеплението през целия си живот и позволява максимален срок на експлоатация.

Новият модел на Michelin намалява и до 29 кг. използваните суровини.

Гумата на Michelin покрива и последните изисквания на регламента на Европейския съюз ЕО/1222/2009 от 1 ноември 2012 г. да предоставя информация за ефикастността на гумите в областите пътна безопасност, ефективност на разходите на автомобилния транспорт и въздействие на автомобилния транспорт върху околната среда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"