Северна Корея е готова да удари САЩ

Северна Корея е готова да удари САЩ
Ким е заявил, че ако САЩ започнат „безразсъдна военна провокация, като мобилизират голям контингент от своите стратегически сили, то трябва да бъдат нанесени безпощадни удари по американските бази“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея е готова да нанесе удар на САЩ, предаде агенция „Инерфакс“.

Това стана ясно след реч на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун по време наизвънредно съвещание с висши севернокорейски военни. Той е подписал план за нанасяне на ракетни удари по американските бази на територията на САЩ, на Хаваите, Гуам и в Южна Корея.

Ким е заявил, че ако САЩ започнат „безразсъдна военна провокация, като мобилизират голям контингент от своите стратегически сили, то трябва да бъдат нанесени безпощадни удари по американските бази“.

За да подкрепят думите на своя лидер десетки хиляди севернокорейци участваха в голям антиамерикански митинг на централния площад в Пхенян. Те скандираха, че са готови да отговорят на провокациите на САЩ.

В момента САЩ и Южна Корея извършват мащабни двумесечни маневри, които според севернокорейски медии „имитират ядрена война“.

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея, предаде БТА.

„Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно“, заяви Хейгъл.

„Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно, или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси“, допълни министърът.

#Северна Корея #Ким Чен Ун #САЩ #Пхенян #Чък Хейгъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници