Плевнелиев: Истината за подслушванията трябва да излезе наяве

Плевнелиев: Истината за подслушванията трябва да излезе наяве
Президентът апелира към българските политици да бъдат сериозни и да поемат ясни ангажименти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България има правила за използване на СРС, има и институции, които отговарят за това дали се спазват правилата. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Габрово във връзка със сигнала за незаконното подслушване, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Дарик.

"Радвам се, че прокуратурата реагира много бързо на този сигнал, радвам се, че главният прокурор се ангажира със силни екипи и ясни срокове за проверка. Очаквам МВР да окаже пълно съдействие и разбира се, истината трябва да излезе наяве - такава каквато е и не само дали са ползвани, а имало ли е контрол. Не си го помислям, но ако се докаже, ще трябва да се реагира много категорично", каза държавният глава.

Президентът апелира към българските политици да бъдат сериозни и да поемат ясни ангажименти, като излязат открито и честно пред българските граждани и им кажат какво смятат да направят за тях в тази тежка и трудна ситуация, а не да измислят от днес за утре измислени скандали и да разхождат неверни данни и папки, само защото вярват, че и по този начин могат да се печелят избори.

#Габрово #Росен Плевнелиев #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници