Кирил Йорданов иска да е независим депутат

Кирил Йорданов иска да е независим депутат
Два огромни билборда бяха поставени на стените на пощата във Варна, която е собственост на Веселин Марешки. С Йорданов са политически опоненти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изтече и срокът за подаване на документи на инициативните комитети, които издигат независими кандидати. Един от тях регистрира бившият кмет на Варна Кирил Йорданов като независим кандидат за депутат.

Според изискванията на Изборния кодекс кандидатурите на независимите мажоритарни кандидати трябва да бъдат подкрепени с 5 000 подписа, а срокът за внасянето им изтича на 9 април. Във вторник ще стартира подписката за Кирил Йорданов, като активистите ще бъдат разположени на много места в града.

През 1997 г. Кирил Йорданов стана депутат с листата на БСП. Две години по-късно той напусна парламента, след като печели кметските избори във Варна като кандидат на БСП. Йорданов изкара три кметски мандата с подкрепата на червените и четвърти като кандидат на ГЕРБ. Заради протестите в морската столица градоначалникът беше свален.

Един от основните политически опоненти на Йорданов във Варна – аптекарският бос Веселин Марешки, започна масирана акция срещу екскмета. Два огромни билборда бяха поставени на стените на пощата във Варна, която е собственост на Марешки. На билбордовете е изобразен т. нар. "Кръг на Кирил Йорданов". В центъра на билбордовете е поставена снимка на Йорданов, а около нея по-малки снимки на тези, които авторите смятат за негови сподвижници.

#Кирил Йорданов #Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници