МВнР не били длъжни да правят международен пресцентър за вота

МВнР не били длъжни да правят международен пресцентър за вота
Досега на всички избори международният пресцентър се е организирал от Външно министерство. Снимка: МВнР.
A A+ A++ A

Не Министерството на външните работи трябва да прави международен пресцентър за изборите, обяви на брифинг във ведомството говорителят му Димитър Япраков.  „Постановлението, с което беше приета план-сметката – постановление номер 67 от 8 март, беше прието в скъсени срокове.

Разбира се, че в хода на подготовката на изборите, както в България, така и в чужбина, то може да бъде променяно и да се внасят изменения“, заяви говорителят.  В МВнР са категорични, че международният пресцентър е една много неприсъща дейност за министерството. Ние ще предложим на Министерския съвет да преразгледа това свое решение, заяви Япраков.

Въпросът кой ще го организира, ще има ли такъв и дали ще се казва Международен пресцентър, или нещо друго, предстои да се разбере в близката една седмица. „Не сме ние тези, които трябва да правят пресцентър“, подчерта още Япраков.

Той посочи, че общо 550 000 лв. са определени за организиране на изборите в чужбина. Външно ще поиска допълнително 160 000 лв., с което на този етап смятаме, че можем да осигурим сравнително спокойно и нормално протичане на изборите в чужбина, каза гласът на Марин Райков, който освен премиер е и външен министър. Япраков посочи, че трябва да има копирни машини, скенер и компютър в секциите, които ще се създадат в чужбина.

Досега на всички избори международният пресцентър  се е организирал от Външно министерство.

#Марин Райков #Външно министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници