Създадоха противоалергична ябълка

Създадоха противоалергична ябълка
A A+ A++ A

Учени създадоха ябълки със синтетични влакна, които не предизвикват алергии.

Около 75% от хората страдат от алергия към полени и често се сблъскват с неприятната реакция и при яденето на ябълки. Сега специалистите по молекулярна биология намериха решение на проблема, създавайки ябълка без естествени влакна, предаде БГНЕС.

Генетичният плод все още е в процес на тестване и не е годен за ядене. Експерти от университета в Холандия са се заели с нелеката задача да проучат и елиминират възможните странични ефекти върху човека.

През последните години усилено се разработват хипоалергенни продукти, тъй като страдащите от алергии се увеличават с много бързи темпове. Основната пречка, която стои на пътя на експеримента, е нежеланието на хората да се хранят с генетично модифицирани храни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници