ООН: Корейската криза стигна твърде далеч

ООН: Корейската криза стигна твърде далеч
"Кризата отиде твърде далеч. Нещата трябва да поутихнат", призова Бан Ки Мун и подчерта, че ядрените заплахи „не са игра". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун заяви, че напрежението на Корейския полуостров е нараснало твърде много и призова Пхенян да не отправя ядрени заплахи, съобщава БГНЕС.

„Кризата отиде твърде далеч. Нещата трябва да поутихнат. Не е необходимо КНДР да се противопоставя на международната общност", призова Бан Ки Мун на пресконференция в Андора и подчерта, че ядрените заплахи „не са игра".

Китай, който е най-близкият партньор на Северна Корея и осъществява важни енергийни доставки към страната, също изрази загрижеността си от напрежението в района.

„Разбрахме за съобщението на КНДР и изразяваме съжалението си", посочи говорителят на китайското външно министерство Хон Лей на пресконференция.

„Призоваваме засегнатите страни да запазят спокойствие и да проявят сдържаност. Положението на Корейския полуостров е сложно и чувствително. Позицията на китайската страна е за освобождаване на полуострова от ядрено оръжие и за защита на мира и сигурността на полуострова и в Североизточна Азия", добавиха още от китайската страна.

#ООН #Северна Корея #конфликт #Бан Ки Мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници