Тим Кук се извини на китайците за гаранционната политика на Apple

Тим Кук се извини на китайците за гаранционната политика на Apple
A A+ A++ A

След многобройните критики, които Apple понесе в Китай заради своята, меко казано, некоректна гаранционна политика, на шефа на компанията Тим Кук се наложи лично да се извини на целия китайски народ в официално писмо, което бе публикувано на официалния сайт на Apple за най-многолюдната страна на планетата. В извинението Кук подчертава своето уважение и респект към потребителите в Китай и обявява, че Apple променят със задна дата своята гаранционна политика за всички модели от iPhone 4 насам.

Това пък показва, че потребителският натиск срещу големите компании понякога дава желаните резултати в полза на купувачите на техните продукти. От друга страна, Китай е огромен пазар и определено не е добра идея да бъде ядосван. Извинението доведе и до вълна от позитивни реакции в контролираните от държавата медии, което показва, че то е било успешен ход за подобряване на имиджа на компанията.

http://translate.google.com/translate?sl=zh-CN&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.apple.com.cn%2Fsupport%2Fwarranties%2F

http://www.reuters.com/article/2013/04/02/us-apple-china-apology-idUSBRE93108320130402

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници