Марешки очаква да има 25-30 депутати

Марешки очаква да има 25-30 депутати
Няма как да стана министър на здравеопазването, но ще имам депутат, подготвен за този пост, отсече Марешки. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Между 25-35 депутати ще вкара в 42-рото НС партия „Либерален алианс“ ,обяви на пресконференция лидерът й Веселин Марешки. Според проучване на варненската социологическа агенция „Бухал“ на принципа на анкетиране на 32 000 гласоподаватели в страната партията на фармацевтичния бос е трета сила в новия парламент с 10.5%.

На първо място е ГЕРБ с 27.3%, на второ място – БСП с 20.7%. Същата агенция прогнозира вярно на последните местни избори, че варненският бизнесмен получава подкрепа от 18.5% и е на второ място в класацията след Кирил Йорданов, припомни Марешки. Той ще води листата на „Либерален алианс“ във Варна и в Пловдив. Приоритетите в програмата му са намаляване до 70% на лекарствата по Здравна каса, задължителен индекс на пенсиите с 20 на сто, намаляване на цената на тока между 15-20% и откриване на 150 000 работни места в производството.

В коалиция мога да вляза с политическа сила, която е готова реално и в срок до Нова година да свали цените на лекарствата в посочените параметри, обяви Марешки. Няма как да стана министър на здравеопазването, но ще имам депутат, подготвен за този пост, отсече бизнесменът.

На местните избори за кмет на Варна, ако БСП издигне кандидатурата отново на Борислав Гуцанов, Марешки смята, че ще бъдат на първите две места.

Ако се кандидатира Кирил Йорданов, ще бъде трети в класацията, защото има подкрепа на 1000 души в общината и семействата им, посочи аптекарският бос. Той изрази съчувствие към досегашния градоначалник в личен план и си пожела да не изтърпи такъв срам. Ако бях станал кмет на последните избори с жива верига щяха не да ме гонят, а да ме спрат да не си тръгна, категоричен е Марешки.

С футбола стана същото, обявих, че след сезона напускам „Локо“ – Пловдив, и сега фенове, футболисти и ръководство ме молят да остана, каза той. Сега ако обявя, че ще затворя аптеките, познайте какво ще стане, допълни собственикът на веригата.

#"Либерален алианс" #Борислав Гуцанов #Кирил Йорданов #Веселин Марешки #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници