Disney закри студиото LucasArts

Disney закри студиото LucasArts
A A+ A++ A

Eдна от най-обичаните от феновете компании за компютърни, конзолни и мобилни игри бе закрита вчера. Според официално съобщение на Disney LucasArts ще престане да съществува, а последните 150 служители ще бъдат уволнени в следващите дни. Според Disney публикуването на Star Wars игри собствена разработка не било икономически оправдано. Компанията, която стана световноизвестна с Мики Маус, смята оттук нататък да лицензира всичко свързано с легендарната филмова поредица на външни компании.

От една страна, тази практика не е съвсем нова и дори по времената на LucasArts имаше 2-3 външни заглавия с героите от епоса на Джордж Лукас. В същото време едно безразборно лицензиране на марката вероятно ще доведе до лавина от посредствени игри за всички платформи, което едва ли е в интерес и на Disney, и на потребителите. Disney получи LucasArts, след като през миналата година придоби LucasFilm и всички права на компанията. Студиото е популярно със своите приключенски игри и заглавията, свързани със света на Star Wars.

Междувременно студиото Raven реши да отвори изходния код на две от популярните си Star Wars игри - Jedi Outcast и Jedi Academy.

http://arstechnica.com/gaming/2013/04/end-of-an-era-disney-shuts-down-internal-game-development-at-lucasarts/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници