300 роми нападнаха линейка

300 роми нападнаха линейка
Закъснението на линейката станало причина за гнева на ромската тълпа. Снимка: enational.ro
A A+ A++ A

Около 300 роми от село Малко Враново, Русенско, нападнаха снощи линейка, дошла да окаже помощ на пострадалите при катастрофа в селото.

Лек автомобил с четирима младежи се забил вечерта в електрически стълб в центъра на Малко Враново, като при удара двама души са загинали, а двама са ранени.

Веднага на мястото на инцидента е изпратен екип на „Спешна помощ“ от Сливо поле, който обаче се сблъскал с агресивната тълпа от роднини и съседи на младежите, съобщи БГНЕС.

Наложило се да бъдат извикани допълнително полицаи, за да не се стигне до саморазправа.

Резултат от гнева на ромите, които заплашвали с камъни медицинските фелдшери, са само счупено огледало на линейката и силен стрес за медиците.

И четиримата пътници в колата са били братовчеди от ромска фамилия. Според чичото на двамата загинали - Елемен Манасиев, който е баща и на едното от ранените момчета, причината за недоволството е забавянето на линейката.

По думите му реанимобилът дошъл чак след половин час, а би трябвало да вземе разстоянието от Сливо поле до Малко Враново – 18 км, за не повече от 10 минути.

Фелдшерът Рафи Османов обаче е категоричен, че са пристигнали за десетина минути.

Пострадалите са били извадени от колата и поставени на земята. Двете момчета вече са били мъртви и екипът се е заел да помогне на оцелелите, като е извикал още една линейка от Русе.

„Притесних се от тълпата и виковете, но от дълго време работя тази професия и преодолях притеснението, за да свърша работата си“, обясни Рафи Османов.

В обстановка на напрежение е работила и колежката му от русенската „Спешна помощ“, която под натиска на насъбралите се роми започнала реанимация на едното от загиналите момчета.

Опитите да бъде върнат към живот продължили 20 минути, след което линейката взела другото, по-леко пострадало момче и го откарала в Русе.

Засилено полицейско присъствие имаше и в Спешното отделение на русенската болница, където се бяха събрали голяма част от роднините на пострадалите.

#роми #линейка #катастрофа #Русе #фелдшер #Сливо поле #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници