ЕК проверява българския енергиен сектор

ЕК проверява българския енергиен сектор
Експертите на ЕК ще се срещнат с екипите на МИЕТ, ДКЕВР и мениджъри на големи дружества от енергийния сектор. Снимка: АФП
A A+ A++ A

Проверката на Европейската комисия на българския енергиен сектор започва следващата седмица, обявиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Проверката, която беше договорена по време на визитата на премиера Марин Райков в Брюксел в края на март, ще се ръководи от Генерална дирекция „Енергетика“ в ЕК.

Експертите ще прегледат законодателната рамка и структурните компоненти на българския енергиен сектор като целта е да бъдат идентифицирани най-важните проблеми в сектора.

Експертите на ЕК ще проведат двустранни срещи с екипите на МИЕТ, ДКЕВР и мениджъри на големи дружества от енергийния сектор.

Проверката ще се фокусира върху ключови теми като правомощията и независимостта на националния регулатор, БЕХ и ролята му на българския енергиен пазар, структурата и дейността на националния електроенергиен пазар и националния газов пазар, както и механизмите на ценообразуване в енергетиката.

#ЕК #енергетика #ДКЕВР #МИЕТ #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници