Станишев: Някой иска да фалира мините

Станишев: Някой иска да фалира мините
Много ясно заявяваме – повече държава в икономиката, а не по-малко, каза Станишев в Стара Загора. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Имам обосновано подозрение, че някой се стреми да фалира мините и да ги залепи към частните ТЕЦ-ове, заяви в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

„България винаги е изнасяла ток. Сега ние сме се превърнали в транзитна държава за тока на Румъния и Унгария“, каза още Станишев. „Оказахме се неконкурентоспособни заради тотално сбъркана политика, която обслужва нечии икономически интереси. Колко пъти призовавах публично – дайте списъка на всички, които са собственици и финансиращи ВЕИ-тата. Дайте да разберем чии интереси са обслужвали ДКЕВР и правителството на г-н Борисов, разрешавайки такова безконтролно пускане в експлоатация на ВЕИ, които се изкупуват на 100% приоритетно“, каза Станишев.

Тук съм, за да защитавам българските държавни производители и хората, които работят в българската енергетика, заяви лидерът на БСП. Нямам никакъв друг интерес освен това България да има силна икономика, добави той. Много ясно заявяваме – повече държава в икономиката, а не по-малко, каза Станишев.

„Имам обосновано, аргументирано подозрение, че някой се стреми целенасочено да докара мините до фалит, да ги разпарчетосат, да ги залепят към частните производители на електроенергия, да фалират и българския държавен ТЕЦ „Марица-изток 2“, защото той дава втората най-ниска цена на тока – 62 лв. на мегават“, каза Станишев.

„При това неговото предимство е, че той е истинският регулатор на българската енергетика. Когато има недостиг, може бързо да увеличи производството. Когато има прекалено производство и по-малко потребление, може бързо да намали. Това е жизненоважно за българската енергийна система“, каза лидерът на БСП.

#Избори 2013 #Сергей Станишев #ДКЕВР #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници