Бербатов вкара два, но „Роувърс“ унизи „Юнайтед“

Бербатов вкара два, но „Роувърс“ унизи „Юнайтед“
Бербатов отбеляза два гола след като причини дузпа за противника в съботния мач в английската Висша лига. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Димитър Бербатов вкара нови два гола, но причини и дузпа за противника в мача между неговия „Манчестър Юнайтед“ и „Блекбърн“, която завърши при изненадващия резултат 2:3 в полза на гостите.

В последния ден на 2011 г. мачът на „Олд Трафорд“ не започна добре за българския нападател и в 15-ата минута Бербатов свали Кристофър Самба в наказателното поле на своя тим. Реферът Майк Дийн показа бялата точка, а Якубу Айегбени не сгреши за 0:1 в полза на „Блекбърн“, предадоха БГНЕС и Би Би Си.

Резултатът стана 0:2 в 51-вата минута. Майкъл Карик, който игра в този мач като централен защитник, направи грешка в наказателното поле на домакините и без да иска подаде на Якубу, който с хубав удар с левия крак разстреля Давид де Хеа. След това обаче дойде моментът на Бербатов.

Само минута по-късно, в 52-рата минута, Рафаел центрира отдясно и българският голмайстор с глава прати топката в мрежата на „Роувърс“, отбелязвайки гол номер 1500 за „Манчестър Юнайтед“ в ерата на Висшата лига.

Голмайсторът на лигата за миналия сезон успя да вкара и втори гол в мача в 62-рата минута. Луис Антонио Валенсия проби по десния фланг и пусна към българина, който с премерен удар от наказателното поле реализира шестия си гол за сезона в английския елит и осми във всички турнири.

Това бе и осмо попадение на Бербо срещу тима на „Блекбърн“ с екипите на „Тотнъм“ и „Манчестър Юнайтед“. Давид де Хеа обаче провали за пореден път своя тим, увисвайки при центриране. Грант Ханли се възползва от ситуацията и в 80-ата минута реализира с глава трети гол за своя тим.

По този начин „Блекбърн“, който бе загубил 11 от 18-те си мача от началото на сезона, победи отново при гостуването на „Манчестър Юнайтед“ в лигата след 2005 година. Отборът на Стив Кийн освен това сложи край на серията на шампионите от девет мача без поражение в английския футболен елит. „Манчестър Юнайтед“ пък вгорчи 70-ия рожден ден на своя мениджър сър Алекс Фъргюсън и не успя да приключи годината на върха в класирането на Висшата лига.

„Манчестър Сити“ може да дръпне с три точки на „червените дяволи“, ако спечели утрешното си гостуване на „Съндърланд“.

#Димитър Бербатов #Алекс Фъргюсън #Манчестър Юнайтед #Висша лига на Англия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници