ГЕРБ обвини БСП за протестите с камъни и яйца във Варна

ГЕРБ обвини БСП за протестите с камъни и яйца във Варна
Членовете на ГЕРБ бяха освиркани, докато напускаха Драматичния театър във Варна, от протестиращите, които скандираха "мафия" и "еничари". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ обвини БСП за опита на протестиращи да саботират откриването на предизборната кампания на бившите управляващи във Варна.

„ГЕРБ остро осъжда недемократичното поведение на част от протестиращите във Варна, нахлули с камъни и яйца във фоайето на Драматичен театър „Стоян Въчваров", където се провеждаше официалното откриване на предизборната кампания на партията в областта", съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не сме учудени от координираните позиции от представители на БСП и сателитните й организации", коментират от ГЕРБ.

„Професионалното поведение на органите на реда успя да предотврати появата на тежки инциденти", се посочва в съобщението.

„В целта си за политическо присъствие, опонентите ни за пореден път целенасочено, с компроматни похвати, се опитват да наложат недемократичен и нецивилизован тон на предизборната кампания", коментират от ГЕРБ.

„Периодично по време на избори, от 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет, до днес, опонентите ни си служат с манипулации, компромати и провокират напрежение. За нас е ясно, че подобна кампания цели единствено и само да удря по авторитета на човека, който ги би 7 пъти на всички избори до сега", категорични са бившите управляващи.

Протестиращи във Варна пред сградата на театъра, където се откри предизборната кампания на ГЕРБ, скандираха гневно: "Бойко в затвора!".

Те освиркаха и водача на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова, съобщи БГНЕС.

Протестиращите окупираха сградата на Драматичния театър в морския град, където от ГЕРБ представяха кандидатите си за депутати. Полицията плътно бе обградила сградата на театъра и отблъскваха хората, дошли след традиционния вече протест пред общината.

На 64-ия ден от протестите в страната, гражданите от палатковия лагер пред сградата на община Варна издигнаха бесило и сложиха дръвник за общинските съветници и управляващите.

Лагерът се увеличи с четири палатки и вече броят им е 15.

Дърветата покрай общината бяха облепени с надписи: "Докога ще търпим, докога ще спим! Крадци на народа!".

Членовете на ГЕРБ бяха освиркани при напускане на сградата на театъра от множеството, което скандираше "мафия" и "еничари" и "Бойко в затвора".

#ГЕРБ #БСП #протести #Варна #избори #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници