Регионалният министър: Няма да завършим магистрала "Тракия" до 31 май

Регионалният министър: Няма да завършим магистрала "Тракия" до 31 май
При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон, смята Екатерина Захариева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пусковият срок на последния лот от магистрала "Тракия" 31 май няма да бъде спазен въпреки напредъка по строежа, отчете вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева

"При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон. Няма абсолютно никаква друга пречка в момента, освен организацията на работа и инертните материали", допълни Захариева, цитирана от радио "Фокус".

"Следващата седмица започва изплащането на забавените плащания с фирмите-подизпълнители, които работят на лот 4 на магистрала "Тракия", обеща министърът.

От фирмата-изпълнител са внесли в агенция "Пътна инфраструктура" искане за удължаване срока на договора заради форсмажорни обстоятелства.

В момента двете страни са в процес на договаряне.

Според Иван Иванов, представител на фирмата-изпълнител на строителството на лот 4, магистрата може да бъде готова до средата на юни, ако времето не позволява, пусковият срок може да бъде краят на юни.

#Екатерина Захариева #магистрала "Тракия" #Иван Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници