БСП: Янев лъже за Кристалина Георгиева

БСП: Янев лъже за Кристалина Георгиева
Според Яне Янев през последните 30-40 дни президентът Росен Плевнелиев и лидерите на БСП и ДПС са преговаряли тайно за правителство с премиер Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Твърдението на лидера на РЗС Яне Янев, че президентът Росен Плевнелиев, БСП и ДПС водят разговори за правителство след изборите с премиер Кристалина Георгиева, е абсолютна лъжа, се посочва в изявление на БСП, цитирано от агенция „Фокус".

"Ние ясно сме заявили категоричното си решение, че Пламен Орешарски е нашият кандидат за премиер на България, защото той може да гарантира нормалността в държавата, има управленски опит и визия за справяне с тежката ситуация в страната, както и че с ясни политики ще доведе до увеличение на доходите на хората", коментират от БСП.

„Очевидно е, че това плаши Бойко Борисов, както и че ще загуби изборите. Затова той използва Яне Янев да прави неверни внушения и инсинуации, с които да манипулира вота", посочват още от пресцентъра на червените.

„Категорично отказваме да слизаме на нивото на примитивизъм на г-н Янев, защото практиката за хвърляне на лъжи и димки нямат нищо общо с реалния политически дебат и трябва да останат в миналото", се казва в позицията на партията.

От БСП призовават президента Росен Плевнелиев също да се разграничи категорично от „клеветническите твърдения на Яне Янев, защото в противен случай мълчанието му би означавало, че е част от манипулацията на изборите".

„През последните 30–40 дни са протичали строго пазени в тайна преговори между Лютви Местан, Станишев, президента Плевнелиев с цел – след изборите да се търси възможност Кристалина Георгиева, сегашен еврокомисар, да стане премиер на едно такова правителство – „експертно" или „надпартийно" или нещо подобно", обяви Яне Янев.

"Българският народ няма как да бъде заблуден. Подобни схеми, които изкарват удобни кукли на конци, не могат да спечелят доверието на българските граждани", категоричен бе лидерът на РЗС.

#Яне Янев #Кристалина Георгиева #Пламен Орешарски #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници