Ето и подробните характеристики на Google Glass

Ето и подробните характеристики на Google Glass
A A+ A++ A

Google има добри новини за първите потребители, които очакват да закупят очилата Google Glass. Компанията обяви, че първите бройки вече са готови и през следващите няколко дни ще започне доставките им към потребителите, които са се записали в кампанията Glass Explorers по време на миналогодишното издание на конференцията Google I/O. Това са 2000 души, които след това ще трябва да се разделят с 1500 долара, за да получат джаджата.

Google обяснява, че не иска да чака да бъдат произведени всички устройства, но очевидно компанията е под натиск от разработчиците, които искат да вземат очилата, за да започнат да разработват приложения за тях. Междувременно бяха публикувани подробни ръководства за ползване на Glass Mirror API, а в Google Play беше пуснато приложението MyGlass, което ще работи в комбинация с джаджата.

Заедно с това се появиха и по-подробни технически характеристики на Google Glass, от които може да научим повече за технологиите в едно от най-интересните устройства през последните месеци. От тях става ясно, че има дисплей с резолюция 640 x 360 пиксела, който е еквивалентен на 25" дисплей, гледан от разстояние 2,5 метра. Камерата е 5МР и може да записва 720р видео, а вградената памет е 16GB (12GB достъпни за потребителя). Звукът се предава чрез технологията bone conducting, която използва костите в glawata, а безжичните възможности включват Bluetooth и WiFi 802.11 b/g. Батерията стига за ден работа при нормална употреба.

http://support.google.com/glass/answer/3064128?hl=en&ref_topic=3063354

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници