Обявиха носителите на „Пулицър“

Обявиха носителите на „Пулицър“
„Пулицър“ е най-престижната журналистическа и литературна награда в САЩ. Снимка: www.washingtoncitypaper.com
A A+ A++ A

Репортерът от „Ню Йорк Таймс“ Дейвид Барбоза получи „Пулицър“ в категорията „Международна журналистика“ за своите материали, посветени на корупцията във висшите ешелони на властта в Китай, пише БГНЕС.

„Пулицър“ в категоията „Коментар“ получи младият наблюдател на „Уолстрийт джърнъл“ Брет Стивънс, който пише за американската външна политика.

Сирийската тематика донесе тази година награда на фоторепортерите – новинарски на Асошиейтед прес и за очерци на Франс прес.

Що се отнася до отразяването на американските новини, с премията бяха удостоени журналистите на „Денвър пост“, които писаха за кървавата трагедия в кино „Аурора“ през миналата година. Тогава мъж, маскиран като Джокера, изби невинни кинозрители, които бяха отишли да гледат последния филм от поредицата за Батман.

Престижният „Пулицър“ за журналистическо разследване получи „Форт Лодърдейл сан-сентинел“. Изданието писа за местни полицаи, които в неработно време си организират състезания по магистралите на Флорида, заплашвайки живота на околните.

В категорията „Местни новини“ бяха отличени материалите на „Минеаполис стар трибюн“ за гибелта на бебета в домашни ясли.

„Пулицър“ е най-престижната журналистическа и литературна награда в САЩ.

#"Пулицър"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници