Хиляди ентусиасти си взеха еднопосочни билети до Марс

Хиляди ентусиасти си взеха еднопосочни билети до Марс
Предвижда се на всеки две години да пристига нов кораб с колонисти. Снимка: www.starrydreams.com
A A+ A++ A

Предприемчивата холандска компания Mars One пусна в продажба билети до Марс и първите ентусиасти вече имат еднопосочни билети, предаде Би Би Си.

Кандидатстването тече с пълна сила, а желаещите да се заселят на Червената планета вярват, че организацията ще изгради колония там. Запитвания има от хиляди желаещи да се пробват в тази авантюра.

От първите колонизатори се очаква не само да са сръчни и да предлагат широк набор от умения, но и да са адаптивни, да могат да работят в екип.

Целият процес ще бъде предаван по телевизията - от подбор в стил риалити предаване до кацането на Марс и първите стъпки на колонията.

„Предпочетохме еднопосочно пътуване, защото по време на продължаващия 7-8 месеца полет и престоя на повърхността на планетата с по-слаба гравитация от земната загубата на мускулна маса и отслабването на костната структура ще направят много трудно, ако не и невъзможно завръщането у дома“, заяви Бас Лансдорп, съосновател на Mars One.

Колонията ще разчита на вече познати на човечеството технологии, енергията ще се произвежда от соларни панели, водата ще бъде рециклирана и извличана от почвата, а „марсианците“ ще си отглеждат храната сами.

Предвижда се на всеки две години да пристига нов кораб с колонисти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници