Разследващ журналист получил смъртна заплаха

Разследващ журналист получил смъртна заплаха
Позволявам си да дам гласност на случая, тъй като заплахите срещу мен в последните месеци ескалират и вече са насочени пряко срещу моето семейство, заяви Христо Христов.
A A+ A++ A

Разследващият журналист Христо Христов получи анонимна смъртна заплаха.

Материалът е пуснат в пощенската кутия на домашния му адрес, се посочва на сайта на Христов desebg.com, в който журналистът публикува своите разкрития.

Анонимната заплаха е отправена върху къс хартия от негово интервю под заглавие „Пагубно е безразличието към близкото минало“ от 2011 г.

Доказателственият материал от анонимката, придружен с други снимки и подробности за смъртната заплаха, журналистът вече е предал в МВР. Копие от сигнала е изпратен и до министъра на вътрешните работи.

„Позволявам си да дам гласност на случая, тъй като заплахите срещу мен в последните месеци ескалират и вече са насочени пряко срещу моето семейство“, заяви Христо Христов.

„Намирам за недопустимо в XXI век в страна на Европейския съюз да се използват методите на бившата Държавна сигурност за сплашване на журналисти. Подобни заплахи са грубо нарушаване на свободата на словото в България и целят да го спрат или ограничат“, коментира журналистът.

От началото на 2013 г. това е третият опит за натиск и сплашване срещу основателя на desebg.com, се посочва в материала.

Навръх Нова година сайтът е хакнат, а през март семейният автомобил на Христов е бил умишлено повреден, за което той е сигнализирал полицията.

През лятото на 2006 г. журналистът е предупреден, че ще бъде взривен, ако не прекрати участията си в медиите.

В периода 1999-2001 г., когато Христов работи върху своето разследване за убийството на Георги Марков, публикувано по-късно в книгата „Убийте Скитник“, квартирите, в които тогава живее, са разбити и ограбвани три пъти.

#Христо Христов #смъртна заплаха #Георги Марков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници