Мрежа нелегални казина на руската мафия разбита в САЩ

Мрежа нелегални казина на руската мафия разбита в САЩ
В един от случаите клиент имал дълг от 2 млн. долара и отдал собствеността върху водопроводната си компания, за да се изплати. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Американските власти са повдигнали обвинения на 34 човека, заподозрени във връзки с руската организирана престъпност, за това, че са организирали нелегална мрежа от зали за залагания и организиране на игри на покер с високи залози, чиито клиенти са били предимно милионери и милиардери, предава АФП, цитира БТВ.

Клиентите на залите, сред които и руски олигарси, натрупвали огромни дългове.

Изправени пред силовите методи на руската мафия, длъжниците били принуждавани да плащат, заявяват от американското правосъдно министерство.

В един от случаите клиент имал дълг от 2 млн. долара и отдал собствеността върху водопроводната си компания, за да се изплати.

Парите от нелегалния хазарт били „изпирани“ през банкови сметки и компании фантоми в Кипър и САЩ.

„Обвиненията демонстрират обхвата и възможностите на руската организирана престъпност“, заяви заместник-директорът на бюрото на ФБР в Ню Йорк Джордж Венизелос.

Според него организаторът на мрежата е успял да пренасочва огромни капитали към Русия и САЩ през Кипър и така да „изпира“ десетки милиони долари.

„Седалището“ на нелегалната хазартна операция е било в Ню Йорк, а членове на мрежата са били задържани във Филаделфия, Детройт и Лос Анджелис, като поне още четирима се издирват.

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници