Полски яйца и италиански козунаци ядем за Великден
Полски яйца и италиански козунаци ще ядем за Великден, сигнализира съюз „Произведено в България“.
„Полските яйца са по-евтини, защото не отговарят на всички нови европейски изисквания, а козунаците - въпреки че чуждите са по-скъпи и некачествени, българите се лъжат заради хубавата опаковка“, заяви Мариана Кукушева от съюза, цитирана от Дарик.
„Реалният среден процент на храните родно производство, които ядем в България, е между 7 и 9 на сто“, казва тя, като се позова на статистически данни за миналата година, и допълни, че когато големите търговски вериги са стъпили в България, този дял е бил 30 на сто.
Затова за Великден повечето българи ще си купят полски яйца и италиански козунаци.
„Разликата в цената е в пъти. Италианският е по-скъп, но с по-добра опаковка и с изключително мащабна реклама. Човек е подвластен на рекламата и тя затова съществува“, коментира Кукушева.
Още по темата:
- » Вижте Пасхалното послание на Светия синод за Възкресение Христово
- » 27 поверия за Великден, които не са за пренебрегване
- » С какви традиции посрещат по гръцките острови Великден