Бъдещите таблети с Intel Atom и Windows 8 ще започват от 200 долара

Бъдещите таблети с Intel Atom и Windows 8 ще започват от 200 долара
A A+ A++ A

В момента най-евтиният таблет с Windows 8 на пазара струва около 400 долара, но според изпълнителния директор на Intel - Пол Отелини, по-нататък тази сума ще намалее наполовина. Отелини обяснява, че подобна промяна ще е възможна благодарение на новата серия чипове Atom, които в момента са популярни под кодовото име Bay Trail.

Те би трябвало да осигурят два пъти по-висока производителност спрямо сегашните модели, като в същото време осигурят по-дълъг живот на батерията - по всяка вероятност потребителите ще могат да разчитат на цял ден работа с едно зареждане на батерията и на цели седмици в режим на изчакване. Освен това ще дадат възможност за създаване на по-тънки (8 мм) и леки таблети.

По всяка вероятност цената, посочена от Отелини, ще се отнася за таблети със 7" и 8" дисплеи. В същото време в момента на пазара има и по-евтини таблети, които работят с Android, но те използват чипове с ARM архитектура, а чиповете на Intel ще осигурят пълна съвместимост с Windows 8. Те вероятно ще се продават със следващата версия на платформата, позната като Windows Blue.

http://news.cnet.com/8301-1001_3-57579935-92/windows-8-touch-devices-to-drop-to-$200-says-intel-ceo/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници