Гримът намалява ефективността от фитнеса

Гримът намалява ефективността от фитнеса
A A+ A++ A

Повечето жени не могат да си представят живота без грим, включително по време на тренировка, но те дори не предполагат, че това намалява ефективността на упражненията, предаде БГНЕС.

Една четвърт от жените слагат грим, преди да отидат на фитнес. Но експерти съветват да не го правите, тъй като така намалявате резултатите за вашата фигура и изгаряте по-малко калории. Голяма част от анкетирани представителки на слабия пол казват, че слагат грим, за да привлекат вниманието на срещуположния пол, но това само вреди на кожата им.

55% от жените споделят, че никога не слагат грим, преди да отидат в залата. В същото време 26% от представителките на слабия пол го правят задължително. Само 1% се гримират от време на време, а 8 на сто казват, че зависи от ситуацията.

От онези, които ходят на фитнес със спирала и руж, 38% признават, че го правят не само в залата, но и навсякъде, където ходят. 29 на сто от участниците казват, че така увеличават самочувствието си, 15% искат да скрият проблеми с кожата, а 11 на сто желаят да привлекат срещуположния пол.

31 на сто от участниците ходят на фитнес всяка седмица, 22% - няколко пъти в месеца, а 18% изобщо не посещават фитнеса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници