Първанов: БСП стои много зле сред младите хора

Първанов: БСП стои много зле сред младите хора
A A+ A++ A

Трябваше да дадем едно ново качество на лявото. Това каза Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г., в интервю за предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия. Той призна, че падането на подкрепата за БСП е неприятен факт на фона на острото социално напрежение в страната и на протестите, които също носеха социален характер. Лявата социална формация според него не печели, а напротив, по-скоро се ерозира нейният ляв фланг.

Той посочи като причина за това, че е трябвало да има промяна, да се даде едно ново качество на лявото. Социологическите проучвания са само върхът на айсберга и като се погледне разрезът надолу, се вижда, че левицата стои много зле сред младите хора – 6,7% е подкрепата между 18- и 24-годишните.

Георги Първанов подчерта, че БСП има потенциал сред младите хора, но той не се реализира, и допълни, че само активни, силни, убедителни личности могат да „продадат“ добрите идеи, родени в левицата.

Очевидно става дума за поръчка от високо ниво. Така Първанов коментира доклада за незаконното подслушване.
"Очевидно е, че Цветанов е консумирал тази информация, но аз не вярвам, че е бил само той. Тази информация е вървяла в посока към най-високо равнище", каза Първанов. Според него наличната информация най-вероятно вече е унищожена, но въпреки това е възможно част от записите да бъдат възстановени.

"Сутрин се дават десет номера за подслушване, информацията се разпечатва и двамата най-висши консуматори започват да я четат, а после всичко се унищожава", описа Първанов как според него изглежда схемата. В коментар на опита на служител на МВР да повреди с отвертка техниката на кола за подслушване, Първанов каза, че това показва дърводелските методи, с които се е действало. Той отрече по времето, по което ГЕРБ бе на власт, да е получавал доклад за такъв тип подслушване.

Сценарий, в който ГЕРБ печели, не е благоприятен, заяви Първанов по отношение на предстоящите избори. По думите му не е изключен вариантът от 2005 г., когато властта е отишла в третата формация.

"В чисто морален план това управление ще е силно уязвимо. Може да се случи вариант да се направи конфигурация от втората и останалите формации, но тя ще тръгне от по-ниско ниво в морално отношение. Скептик съм към възможностите да има силно управление, но дано да бъда опроверган", каза още Първанов.

Според него всяка партия трябва да има ясни програмни ангажименти и посочи, че през четирите години на управление ГЕРБ не е имала ясна програма. Всичко при тях се пишеше на коляно, заяви той.

#Първанов #БСП #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници