Мира Радева пред „Дер Щандарт”: Дянков е първата голяма грешка на Борисов

Мира Радева пред „Дер Щандарт”: Дянков е първата голяма грешка на Борисов
A A+ A++ A

Борисов направи първата си голяма грешка още през 2009 година, когато избра за свой финансов министър Симеон Дянков. Това заявява пред австрийския вестник „Дер Щандарт“ социоложката Мира Радева. Пред авторитетното австрийско издание Радева отново защитава своите прогнози за това, че ГЕРБ ще получи 30% от гласовете на изборите срещу 16% за БСП, съобщи агенция „Фокус“.

„Резултатите от нашето проучване не носят това усещане, което другите искат да наложат в страната. Част от избирателите явно се чувстват разочаровани от резултата от протестите. И хората, които гласуват вдясно и център, не се насочиха незабавно наляво“, казва Радева.

„Бойко Борисов има огромен чар за българите. Ако правителството беше малко по-умно в своята политика, то с лекота би могло да бъде преизбрано на редовната дата на парламентарните избори през лятото. Той вярваше на Дянков и искаше да се справи с кризата. Борисов е нарцисист. Той си казваше – не ме интересува дали предприемачите ме харесват, или не – хората ме обичат. Той толкова твърдо вярваше в любовта на хората, че просто не можа да приеме уличните протести“, коментира социоложката.

В отделен материал „Дер Щандарт“ коментира скандала с подслушването, който „създава притеснения на бившата управляваща консервативна партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов и особено на неговия довереник – бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокуратурата в София установява дали трима директори във вътрешното министерство и още един служител са участвали в подслушване без решение на съда. Цветанов отхвърля обвиненията.

Социологическите проучвания дават на ГЕРБ преднина между 2 и 7% пред социалистите. Партията на Борисов може да получи на изборите между 22 и 26% от гласовете, а някои дори прогнозират и 30%. Това обаче няма да стигне за мнозинство в парламента. Няма да има достатъчно гласове и за „анти-ГЕРБ коалиция“ между БСП, партията на турското малцинство ДПС и „Атака“. Не е изключено да има нови избори.

#Янова #Борисов #ГЕРБ #Цветанов #скандал #подслушване #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници