Разследват шефа на ГДБОП за подкуп

Разследват шефа на ГДБОП за подкуп
Прокуратурата е установила, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Флоров е разследван по чл. 302а от НК, който се отнася за подкуп в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Във връзка с получените сканирани копия на класифицирани документи в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Флоров.

От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири).

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил днес министъра на вътрешните работи Петя Първанова за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

#Станимир Флоров #ГДБОП #МВР #ДАНС #Николай Кокинов #Петя Първанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници