Валентин Николов: Оставям АЕЦ "Козлодуй" в блестящо състояние

Валентин Николов: Оставям АЕЦ "Козлодуй" в блестящо състояние
Николов не смята, че е отговорен за многобройните нарушения в дружеството, посочени в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов, който бе уволнен в петък, отрече при неговото управление там да са допускани нередности и подчерта, че оставя централата в блестящо финансово състояние, предаде БНР.

"Тази проверка на Инспектората беше предизвикана по моя молба. Няма констатация, която да казва, че изпълнителният директор Валентин Николов, носи някаква вина за нещо", коментира той.

Николов не смята, че е отговорен за многобройните нарушения в дружеството, посочени в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция.

"Не смятам. Аз няма как да бъда отговорен за тези нередности. По мое време няма как други служители на централата да подписват договори за обществени поръчки", категоричен бе той.

Валентин Николов подчерта, че ще поиска да се види с министъра и да знае оттук нататък какво да прави.

"Въпросът ми е следният - тя системата трябва да се успокои по принцип, защото предстояща смяна без някой да знае или ако знае, че ще бъде сменян и т.н., внася голяма доза несигурност и влошава процеса. Разбира се, аз в никакъв случай няма да искам да влошавам процеса, напротив. Аз оставям централата в блестящо финансово състояние, така че нямам угризения, че нещо е направено нередно", обясни бившият директор.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев уволнява директорските бордове на АЕЦ „Козлодуй“ и Българския енергиен холдинг, под чиято шапка работят НЕК, ЕСО, ТЕЦ „Марица-изток 2“, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“ и др., съобщи „Труд“.

Причината за рокадите е поисканото от тях увеличение на тока от 1 юли.

Министърът обясни, че дружествата са поискали увеличение на цената, без да потърсят преди това вътрешни резерви за намаляване на разходите.

#Валентин Николов #АЕЦ "Козлодуй" #Асен Василев #Българския енергиен холдинг #НЕК #ЕСО #ТЕЦ „Марица-изток 2“ #„Булгаргаз“ #„Булгартрансгаз“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници