Кипър спасява икономиката си с казина

Кипър спасява икономиката си с казина
Кипър възнамерява да спаси икономиката си с казина. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Кипър възнамерява да спаси икономиката си с казина и соларни паркове.

Това са част от серията антикризисни мерки, с които управляващите ще се борят с рецесията след споразумението с международните кредитори за многомилиарден спасителен план, предаде БТА.

Това е още едно предложение на кипърския президент Никос Анастасиадис, след като той предложи да се даде кипърско гражданство на руските олигарси с милиарди евро депозити в банките на Острова.

Анастасиадис заяви, че други мерки за стимулиране на икономиката предвиждат откриване на казина за развитие на туризма, данъчни облекчения за работодателите при наемане на завършили образованието си младежи и създаване на соларни енергийни паркове.

Президентът добави още, че млади хора ще могат да получат държавна и църковна земя за земеделие, а тези, които имат ипотеки или бизнескредити и не могат да ги изплащат, ще могат да останат като наематели.

Икономическите мерки ще включат още подкрепа за уязвимите групи, намаляване цената на здравните услуги и решение за построяване в Кипър на терминал за втечнен природен газ.

#Кипър #Никос Анастасиадис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници