Талибани в Афганистан отвлякоха 8 турци

Талибани в Афганистан отвлякоха 8 турци
"Отвлечените хора са един афганистанец и осем турци", уточни говорител на местните власти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Талибански бунтовници отвлякоха 9 души в неделя вечерта, сред които и турци, пътували с граждански хеликоптер, който трябвало да кацне принудително в Източен Афганистан, съобщиха местни представители, предава БГНЕС.

Хеликоптерът на турска организация извършил принудително кацане снощи в провинция Логар, в източната част на страната и южно от столицата Кабул, заяви заместник началникът на местната полиция Раис Хан Садек.

"Силите за сигурност откриха хеликоптера, но не и деветимата души на борда. Те са били похитени от талибаните", заяви афганистанският представител.

"Отвлечените хора са един афганистанец и осем турци", уточни говорител на местните власти.

Информацията беше потвърдена и от други местни представители, а губернаторът на областта Азра, където кацнал хеликоптерът, потвърди, че деветимата души на борда били отвлечени от талибани.

Хеликоптерът излетял от Хост, град в Източен Афганистан, близо до пакистанската граница, където турската организация развивала проекти за столицата Кабул, добави същият източник.

Цивилният хеликоптер не е част от флотилията на западната коалиция, заяви говорител на силите на НАТО в Афганистан.

Местни племенни лидери опитвали да убедят бунтовниците да освободят деветимата души, съобщиха местни източници, пожелали анонимност.

#талибани #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници